Etiketter

måndag 3 februari 2014

översättning branded 90-91

Minnie Copper kör inte MIni cooper. Hennes bild är en vit Polo, och den svänger in till den besök-parkeringen bakom en mondeo, och inför en yaris. Där är fyra människor i mondeon och två i yaris. Hon parkerade polon där det var utrymme, Minnie är nöjd med att se folket söla, förmodligen väntar de på att receptionsbyggnaden ska öppna. 

Det är egentligen inte en byggnad, det är mer såna bärbara saker man använder inför en pop festiva, och den står på en yta av tamac utanför fängelsegrindarna. Ramperna i sidorna leder upp till dörrar som är stängda. Ordet IN är skrivet på en skena nära en ramp, ut på rälsen vid den andra. Två poliser lutar på andra sidan av IN och röker. Ingen kollar på parkeringen vilket fyller upp. 

För att besöka någon i fängelset behöver man ett order. Minnie cooper har inget, för hon känner inte någon i fängelset. Hon känner en eller två människor som egentligen skulle behöva sitta i fängelset, men det är en annan saga. Hon vet att hon inte kommer igenom grindarna, men det är okej, för hon behöver inte. Allt hon behöver är att Gavin words föräldrar ska dyka upp eller båda. Hon vet hur dem ser ut, hon hade sett dem på rätten. Hon hoppas att dem ska komma idag, för hon har suttit här i 6 timmar och 7 dagar nu. Det här är ett topp säkert fängelse. Snart kommer någon säga till henne. 


Fem minuter före receptionen är villig att öppna börjar besökare komma till rampen och köer börjar bildas. Minnie kollar från förarsätet men ser inga ansikten hon känner igen. Hon har praktiskt gett upp inför tanken att riskera en sjunde dag, när en gammal röd polo kör förbi och parkerar på en ledig plats. Förarens dörr öppnas och ut kommer Anna Ward, och har på sig samma jacka som hon hade på sig på rättegången. Hon ser äldre ut. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar