Etiketter

torsdag 26 september 2013

Hkk-bröd


Coop Forum. 
Märke
Pris
Vikt
Pågen lingon grova
23,00k
0,5 kg
Bjärekavrings limpa
26,90
0,8kg
Grovt Surdegsbröd
21,90
0,65kg



Pågen lingon grova:
Ingredienser:
Vetemjöl, vatten, fullkornsmjöl* av råg och vete. Rågmjöl, sirap, (glukos, fruktos och sackaros), klippt fullkornsråg*, surdeg på vete och fullkornsråg* (4%), vört av korn, vetegluten, vetekli, rapsolja, jäst, socker, lingon, (1,5%) röda vinbär, förjäst, vetemjöl och salt. *Fullkornsinnehåll: 22%, motsvarande 30% av torrvikten. 6,5% fibrer, 30% fullkorn. 

Grovt surdegsbröd
Ingredienser:
Vetemjöl, vatten, surdeg av fullkornsråg, siktat rågmjöl, fullkornsmjöl av vete, solrosfrö, havrekärnor, linfrö, jäst, vetegluten, salt, rapsolja, socker, vört.

Bjärekavring skivat:
Ingredienser:
vatten, vetemjöl, fullkornsmjöl av råg (19,6%), sirap, skållat rågmjöl, jäst, salt, vegetabilisk olja, vetegluten och socker. 

Alla tre bröden är inpackade i mjukplast, som gör så att de inte torkar ut och blir hårda. Mjukplasten kan återvinnas och användas som energi vilket är bra för miljön. 

Alla de tre bröden har fullkornsmjöl vilket är bättre än vanligt efter som det är lägre risk att få hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes, övervikt och eventuellt också cancer. 

Brödet ska förvaras i rumstemperatur och gärna inplastat, för då håller brödet sig mjukt och saftigt. Och kan hålla sig i ungefär en vecka. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar