Etiketter

måndag 12 september 2011

sammankoppling av sovay

Sammankopplare vecka 37
Jag ska berätta om när Sovay skulle gå ner och möta James. 
Sovay träffade honom han sa att dem skulle gå upp och sätta sig men Sovay ville inte det. Sovay frågade James var han hade sin ring och då sa James att   
han hade blivit rånad. Sovay sa att den ringer betyder mycket för dem. Men sen ser James att Sovay har ringen. James säger det var du hela tiden. Han blir arg och går iväg. Sovay säger jag gjorde det eftersom du har varit otrogen mot mig sa Sovay. Sovay blev besviken att inte hennes plan hade funkat som hon tänkte. 
Detta påminner mig om när jag var mindre och kollade på en film som handlade om en flicka som skulle gifta sig och skulle möta sin man vid hans hus. Men när tjejen ringer på så ser hon att han ligger med en annan kvinna och då blir hon arg. Hon går där ifrån och då ser hennes man att hon har varit där så han öppnar dörren och springer ifatt henne. Tjejen sa att hon inte ville prata med han. Hennes man sa att han kunde förklara men hon sa att han skulle lämna henne ifred. Hennes man gick då hem igen.
Boken och filmen påminner om varandra för att båda blir  arga på sina män. Båda har killar som har varit otrogna. Båda hade bestämt att dem skulle mötas vid ett ställe. Båda tjejerna blev arga på sina män. Båda skulle gifta sig.
I boken skulle hon träffa sin man i dagtid och i filmen skulle dem träffas på kvällen. I boken är tjejen mer tuffare än vad tjejen är  i filmen. I boken visste tjejen att hennes man var otrogen men i filmen visste inte tjejen det. I boken har tjejen pistoler men det har inte tjejen i filmen. I boken är det killen som går i väg och i filmen är det tjejen.

2 kommentarer:

  1. Utförlig och strukturerad koppling, Johanna!

    Arbeta vidare med:
    - Hål tid till samma tempus när du skriver. I nuläget blandar du nutid och dåtid i din text.
    - Skilj på de/dem.
    - Ta aldrig ny rad efter punkt.

    SvaraRadera