Etiketter

onsdag 14 september 2011

Laboration.

Livet i en vattendroppe. 
Syfte: syftet är att undersöka om det finns levande organismer i gräs/hö.
Materiel: Hink, hö/gräs, damm-akvarievatten, mikroskop, bägare, pipett, objekt och täckglas.
Utförande: Vi tog ett mikroskåp och sen hämtade vi ett objektglas och tog ett grässtrå ut hinken och la det på objektglaset. Sen så hämtade vi lite vatten i hinken och la vattnet på objektglaset där grässtrået ligger. Sen så hämtade vi ett täckglas som vi la över vattnet och grässtrået. Sen la vi objektglaset med grässtrået och vattnet på mikroskåpet och kollade vad som fanns där. I den ena hinken så fanns det mer än i den andra hinken. Vi lätt hinkarna med vattnet stå i en vecka innan vi kollade igen.
Resultat: Det fanns levande organismer  i vattnet och i gräset. Vi såg en amöba och massor av celler och andra organismer. Första veckan så vi inget men nästa vecka så vi jättemånga organismer.
Slutsats: Det fanns levande organismer i vattnet och i ena hinken fanns det mer än i andra. Första veckan så såg vi inget men nästa så fanns det jättemycket organismer. 

2 kommentarer:

  1. Bra att du lagt upp din rapport, förklara gärna varför det finns fler organismer andra veckan i din slutsats. Vilken fin blogg du har!

    SvaraRadera
  2. Väldigt effektiv information och bra rapport.

    SvaraRadera